Nyheter inom distanssporten

Fina framgångar för Sverige i helgen!

2013-08-28 21:35 #0 av: Josei

I lördags (24/8) var det dags för distanstävling i Leersum, Nederländerna. Sverige hade tre startande ekipage i tävling, varav två stycken i 160 km-klassen och en 120 km-klassen för Young Riders.

160 km Seniorer
Jessica Holmberg på Ruwacha och Maria Hagman-Eriksson höll ihop under de två första slingorna i 160 km-klassen. Båda svenskarna låg bland ryttarna i täten redan från början, men efter fjärde slingan åkte dessvärre Jessica och Ruwacha ut efter reinspection. 

Inför sista slingan låg Maria och hästen Bwuagadugo ca 7 minuter efter den ledande, holländska ryttaren Esther Groen på Moragh Akhdhar. 

Trots avståndet till ledaren lyckades Maria och Bwuagadugo avancera framåt, och vann till slut med dryga minuten före Esther och Moragh Akhdhar. Medelhastigheten för Maria och hennes häst landade på 15,4 km/h.

120 km Young Rider
I 120 km-klassen för Young Riders lyckades Victoria Boberg på hästen Wampir rida hem en förstaplats. Utöver Victoria startade ytterligare tre YR-ryttare, varav två stycken blev uteslutna under tävlingens gång och den tredje kom i mål ca en timme efter Victoria och Wampir. Det svenska ekipaget kom i mål på medelhastigheten 13,1 km/h.

Stort grattis till våra duktiga svenska ryttare och hästar!

Detta är en artikel baserat på följande inlägg på SvRF's hemsida: http://www3.ridsport.se/Tavling/Distansritt/Nyheter/2013/07/MariaHagmanErikssonvanniLeersum/

Driver hemsidan josefinblomlugn.n.nu

Anmäl
2013-09-03 12:36 #1 av: monstermash

Vad kul att det gck så bra! :D


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.